Partidul Comunist Chinez isi intensifica persecutia religioasa, pe masura ce populatia crestina creste. O noua traducere a Bibliei va stabili „intelegerea corecta” a textului.

Inca din Decembrie, anul trecut, partidul Comunist Chinez pune preotii crestini in inchisoare. Peste 100 de preoti au fost, atunci, incarcerati. Multi dintre cei care nu au ajuns la inchisoare se ascund. Altii au fost trimisi departe de Chengdu, interzicandu-li-se intoarcerea. Unii sunt sub o supraveghere puternica, incluzand membrii de familie ai acestora. Pedeapsa obisnuita este de „instigare” si cumuleaza in 15 ani de inchisoare.

Bisericilor li se rescrie utilitatea, multe dintre ele fiind abandonate. Cei care se uita la biserica sunt pusi de politie sa se uite in alta parte. Un politist filmat de catre o televiziune intr-o astfel de situatie a spus: „Trebuie sa va spun sa plecati sa ma uit dupa voi pana urcati in masina si nu mai sunteti aici.”

Cercetatorii spun ca guvernul nu-si doreste neaparat sa distruga crestinismul, ci sa il ingenuncheze. „Guvernul a orchestrat o campanie pentru a domestici crestinismul si a il face sa preaslaveasca partidul”, a spus Lian XI, un profesor la Universitatea Duke din Carolina de Nord, care s-a focusat pe crestinism in China moderna.

In ultimii ani, guvernul local a inchis nenumarate biserici care oficiau slujbe crestine. O declaratie semnata de 500 de biserici in Noiembrie spune ca autoritatile au indepartat crucile de pe biserici, le-au fortat sa atarne steagul chinezesc si sa cante canteece patrioctice si a interzis minorilor sa participe la slujbe. Cei care merg la biserica spun ca situatia va deveni mai rea, pe masura ce campania se extinde mai mult in tara.